Dvadesetosmogodišnji Teodor Lakić, koji je bolovao od dijabetesa i ujedinio Brčko u humanosti, preminuo je jutros u Ražljevu, potvrđeno je iz brčanske Bolnice.

Portparol brčanske Bolnice Sead Šadić rekao je da je Teodor preminuo u porodičnoj kući.

Tešku sudbinu ovog mladića, koji je bez ikakvih redovnih primanja živio sa ocem Rajkom u kući bez vode, objavila je i BN televizija. Nakon priloga BN televizije o teškom životu mladića, u akciju pomoći uključili su se brojni građani.

Teodorova bolest nije bila na listi za koju je predviđeno obezbjeđenje njege i pomoći. On i njegov otac nisu ispunjavali ni uslove za socijalnu pomoć, jer su imali zemlju koju nisu mogli da obrađuju, a Teodor se vodio kao radno sposoban.

Bolest ovog mladića pogoršala se nakon što mu je 2011. godine umrla majka i od tada je primao insulin četiri puta dnevno.

Svi građani Brčkog aktivirali su se, želeći da pomognu, a brojne humanitarne akcije pomogle su Teodoru na razne načine – posljednjih dana decembra za Teodora i Rajka pokrivena je nova kuća izgrađena donacijama, a iako su najavljivani i planovi za proljeće i izolacija na spoljašnjim zidovima Teodor nije dočekao da se useli u novu kuću.

Opijelo će biti služeno sutra od 12.00 časova ispred kuće u Ražljevu, nakon čega će Teodor biti sahranjen na mjesnom pravoslavnom groblju.

(BN/Srna)

Prethodni članakKošarkaši BiH večeras protiv Belgije
Naredni članakDEVOJČICA (15) SPASLA RUSIJU POTPUNOG DEBAKLA: Prvo rusko zlato obasjalo Pjongčang! Maestralna Alina raspametila publiku!