Vrijeme je za proljećno čišćenje.

Još jedna godina, još jedno proljeće i još jedna prilika da preuzmete kontrolu.

Ako ne volite zimu, ili ako su vam prošli mjeseci bili naporni, onda je ovo savršeno vrijeme za punjenje baterija i za novi početak.

U nastavku pogledajte savjete koji će vam pomoći da očistite um i osjetite opuštenost prije toplih ljetnjih dana.

Otkrijte od čega se sastoje vaše negativne misli

Vaši strahovi, brige i negativne misli vrlo brzo rade u vašem umu. Primjetite li privlačnog momka koji ide prema vama, odmah ćete se uplašiti. Iznenada dolaze na pamet sve neizvjesnosti i loša iskustva sa suprotnim polom. Ne znate šta se dešava sa vama, ali ste sigurni da ste izgubili samopouzdanje. Jedini način da se riješite ove vrste sputavanja jeste da negativne misli stavite pod mikroskop. Naravno, to ne možete učiniti ako ih prethodno ne napišete. Na ovaj način možete polako da ih analizirate i bolje razumijete. Mnoge studije su potvrdile da je vođenje dnevnika dobro za mentalno zdravlje.

Meditirajte kao da vam život zavisi od toga

Život je pun stresa i situacija koje su uzroci anksioznosti, a ako imate loš temperament, situacija je još teža. Loše ponašanje može izazvati mnogo problema na poslu, kao i sa porodicom i prijateljima. Dnevna meditacija će vas osloboditi stresa, povećati svjesnost, poboljšati vašu pažnju, smanjiti simptome depresije, poboljšati san i raspoloženje. Zašto da ne pokušate? Bez obzira na to koliko ste zauzeti, odvojte 5 minuta za sebe, a osim toga, danas na Jutjubu ima bezbroj video-zapisa koji vam mogu pomoći, kao i aplikacija.

Trčite

Fizička aktivnost je uvijek odlična ideja. Najmanje jednom nedjeljno trčite ili posjetite teretanu. Ne radite to samo da biste izgledali dobro. Postoje i druge aktivnosti koje će vam pomoći da izgubite težinu brže. Uradite to kako biste naučili kako da kontrolišete svoje misli i kako da održavate oštrinu svog uma.

Foto: Pexels/Ilustracija

Izvor: Nezavisne

Prethodni članakNajskuplji lijek na svijetu košta 4,2 miliona dolara, evo šta liječi
Naredni članakDOBOJ: Težak poraz OFK Pridjela u Tesliću; BSK i Borac remizirali