Tema trebinjski aerodrom je opet oživjela. Do kraja godine bi trebalo da bude raspisan tender za izradu nove strategije za izradu piste na Zupcima. Sve to podrazumijeva i novo izvlačenje novca iz džepova građana u iznosu od skoro 100 hiljada maraka. Iako je već dato više od milion maraka za projekat koji nikad nije zaživio.

Priča o famoznom trebinjskom aerodromu opet je postala aktuelna među predstavnicima aktuelne vlasti u Srpskoj. Aerodromi Republike Srpske će u naredna četiri mjeseca raspisati tender za izradu nove strategije za izgradnju piste na Zupcima. I sve to će građane Srpske koštati gotovo 100 hiljada maraka.

“Tender za izbor najpovoljnijeg ponuđača za izradu strategije razvoja trebinjskog aerodroma biće raspisan  do kraja 2018. godine. Planirana vrijednost nabavke  je 80.000KM”.

Porez na ovu vrijednost iznosi 13 hiljada i 600 maraka, koju u ”Aerodromima Srpske” očigledno nisu uračunali u ukupnu cijenu. Pomenutu strategiju je već uradila austrijska nepoznata firma prije pet godina, ali se projekat proglasio nepotpunim. Bačeni narodni novac očigledno nije problem, jer ga ima na pretek. Priča o trebinjskom aerodromu na Zupcima je počela davne 2009. godine, još dok je Milorad Dodik bio premijer.

Pista nije napravljena, a slično obećanje se moglo čuti i godinama kasnije.

Firma Aerodrom Trebinje je ipak isknjižena i ugašena, i to u januaru 2014. godine, nakon što su potrošili više od milion maraka iz džepova građana.

Hercegovački  aerodrom trebalo je da bude operativan još od 2010. godine, jer su ranije studije „pokazale da postoji opravdanost ovog projekta“. Plan je bio da se u gradnju aerodroma uloži oko 60 miliona KM, kako bi mogao, samo u prvoj fazi, da prima 250.000 putnika godišnje.

BN TV

Prethodni članakPočela izborna kampanja u BiH
Naredni članakUbistva koja su potresla Srpsku: Većina teških zločina i dalje nerasvijetljena