Direktor Studentskog centra “Nikola Tesla” u Banjaluci Dragoslav Topić rekao je danas Srni da smještajni kapaciteti ovog centra imaju toplu vodu, grijanje, kao i sve druge uslove potrebne za normalan boravak, te da to mogu potvrditi studenti koji su boravili u njemu prije vanredne situacije zbog virusa korona.

Topić je pojasnio da je problem sa toplom vodom postojao samo prvog dana kada su stigla lica pozitivna na virus korona, a koja treba tu da borave jer su bili smješteni na više etaže, do kojih topla voda ne stiže odmah.

– Pacijenti su smješteni na treći, četvrti i peti sprat i trebalo je malo više vremena sačekati, oko minut ili dva, da topla voda iz centralnog bojlera stigne do njihovih toaleta – rekao je Topić.

On je dodao da je razlog za to što objekat nije korišćen određeno vrijeme, a trenutno je i malo korisnika u njemu, te voda slabo cirkuliše kroz sistem.

Kada je riječ o grijanju, Topić je naveo da je ono uključeno odmah po donošenju odluke Republičkog štaba za vanredne situacije da će objekat biti korišten kao karantin.

– Pošto su studenti zbog vanredne situacije napustili objekat, grijanja nije bilo 15 dana, te su se prostorije ishladile, a dodatno i jer smo prije nego što su pacijenti stigli morali uraditi dezinfekciju i provjetriti sve prostorije – rekao je Topić.

On je naveo da je sada dosta bolja situacija, u šta se i sam uvjerio.

Topić je rekao da Studentski centar pruža smještaj za ko 700 studenata, te da se oni nikada nisu žalili da nemaju toplu vodu.

– Tople vode nema jedino kada se radi remont bojlera, u slučaju kada pregore grijači i tada moramo ispustiti vodu iz sistema. S obzirom da su naši bojleri veliki, zapremine oko 15.000 litara, potrebno je bar 36 sati da to obavimo – rekao je Topić.

On je napomenuo da je to normalna procedura, te da studenti na nju na vrijeme budu upozoreni.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakSastanak Glavnog koordinacionog tima
Naredni članakNPRS: U ponedjeljak onlajn predstava “Divlje meso”