Zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara i ministar finansija i trezora Zoran Tegeltija primio je danas ambasadora Republike Austrije u BiH Ulrike Hartman s kojom je razgovaro o bilateralnoj saradnji, saopšteno je iz Ministarstva finansija i trezora u Savjetu ministara.

Hartman je čestitala Tegeltiji na imenovanju i poželjela mu uspjeh u budućem radu na čelu Ministarstva finansija i trezora u Savjetu ministara.

Na današnjem sastanku istaknuto je da je saradnja dvije zemlje na visokom nivou te da je Austrija zemlja sa značajnim ulaganjima u BiH, posebno u oblasti finansija i bankarskom sektoru.

Tokom sastanka bilo je riječi o aktuelnoj političkoj situaciji i aktivnostima koje su uslijedile nakon imenovanja Savjeta ministara jer je Ministarstvo finansija i trezora u Savjetu ministara važan resor od ključnog značaja za funkcionisanje svih institucija.

Sagovornici su se složili da treba iskoristiti sve prilike koje podržavaju jačanje veza dvije zemlje od kulturnih i sportskih događaja do političkih odnosa, navodi se u saopštenju.

Foto: Ministarstvo finansija i trezora u Savjetu ministara

Izvor: RTRS

Prethodni članakU Srpskoj četvoro novozaraženih; U Doboju preminula jedna osoba
Naredni članakPreminula glumica Branka Veselinović