Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i ministar inostranih poslova Mađarske Peter Sijarto nakon sastanka u Banjaluci saopštili su da svi oni koji su aplicirali u programu podrške poljoprivrednicima moći će da ga koriste.

– Svi koji su aplicirali u programu podrške poljoprivrednicima, bez obzira što je ranije bio ograničen iznos, ministar je potvrdio da svi koji su aplicirali moći će da koriste program – naveo je Dodik.

Peter Sijarto, ministar inostranih poslova Mađarske, rekao je da ova zemlja u okviru odgovornog susjedstva nastavljami dalje sa pružanjem podrške za poljoprivredni razvoj Republike Srpske.

– Korisnici i svi oni koji će imati korist od tog programa jesu poljoprivrednici Republike Srpske i uopšte poljoprivreda Republike Srpske, odnosno i Mađarska, pošto je to projekat koji predviđa mogućnost nabavke poljoprivredne opreme proizvodene u Mađarskoj – istakao je Sijarto.

On je rekao da je preko 1.700 prijavljenih bilo na drugom konkursu i da su predvidjeli da okvirni iznos bude 6,5 milijardi forinti.

– I ako bude bilo potrebno mi ćemo ta sredstva da dopunimo da svako ko je konkurisao i dobije podršku – naveo je Sijarto.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakStevandić: Nada da “trojka” neće raditi po volji stranaca, kao Izetbegović 1992.
Naredni članakVRIJEME: Sutra sunčano i toplije