Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske ove godine će Svetosavsku nagradu dodijeliti za 45 istaknutih vaspitno-obrazovnih radnika u osnovnim i srednjim školama, te predškolskim ustanovama u Srpskoj.

Svetosavska nagrada, koja se sastoji od Svetosavske povelje i novčane nagrade, ovogodišnjim dobitnicima biće dodijeljena na svečanoj manifestaciji “Naši učitelji” 26. januara u Dječijem pozorištu Republike Srpske u Banjaluci, navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

Kandidate za dodjelu Svetosavske nagrade, prema nivoima vaspitanja i obrazovanja, mogle su predlagati predškolske ustanove, osnovne i srednje škole, stručni aktivi srednjih škola, te strukovna udruženja vaspitno-obrazovnih radnika.

Na osnovu pristiglih prijava na javne pozive za izbor kandidata za dodjelu Svetosavske nagrade odabrano je sedam vaspitno-obrazovnih radnika iz predškolskih ustanova, 24 vaspitno-obrazovna radnika iz osnovnih škola te 14 profesora srednjih škola u Republici Srpskoj.

Svetosavska nagrada dodjeljuje se za postignute izuzetne rezultate u oblasti vaspitanja i obrazovanja djece i učenika i za doprinos kvalitetnijem vaspitanju i obrazovanju u Republici Srpskoj u prethodnoj školskoj, odnosno radnoj godini, dodaje se u saopštenju.

Foto: Ustupljena fotografija

Izvor: RTRS

Prethodni članakPojačan intenzitet saobraćaja na izlazu iz BiH
Naredni članakVRIJEME: Sutra kiša, a poslije podne suvo uz sunčane periode