Danas će na konstitutivnoj sjednici 10. saziva Narodne skupštine Republike Srpske, svečane zakletve položiti novoizabrani srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednica Srpske Željka Cvijanović i potpredsjednici Republike Srpske.

Cvijanovićeva i njeni potpredsjednici time će i zvanično preuzeti dužnost.

Prva sjednica novog skupštinskog saziva zakazana je za 14 časova, uz prenos na našem programu.

Kako je najavljeno, prisustvovaće joj brojni predstavnici političkog i javnog života Republike Srpske, diplomatskog kora i međunarodnih organizacija, a dolazak su potvrdile premijerka Srbije Ana Brnabić i predsjednica Skupštine Srbije Maja Gojković.

Na konstitutivnoj sjednici biće izabrana Komisija za izbor i imenovanja i verifikovani mandati narodnim poslanicima, koji će položiti svečanu zakletvu, a biće razmatrana i odluka o broju potpredsjednika Narodne skupštine.

Na predloženom dnevnom redu prve sjednice je izbor predsjednika i potpredsjednika Narodne skupštine Srpske, kao i pokretanje inicijativa za izbor delegata iz Republike Srpske u Dom naroda parlamenta BiH i za izbor delegata u Vijeću naroda Srpske.

S obzirom da je krajnji rok za izbor delegata 6. decembar, parlamentrane stranke će do 28. novembra dostaviti Narodnoj skupštini Srpske liste kandidata za izbore delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH i Vijeće naroda Srpske, saopšteno je iz Narodne skupštine Srpske.

RTRS

Prethodni članakOblačno vrijeme uz slab snijeg
Naredni članakPojačan intenzitet saobraćaja na granici sa Hrvatskom