Јavno preduzeće Šume Republike Srpske mora da posluje pozitivno ili će u suprotnom uslijediti smjene, što se već i čini, izjavio je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Savo Minić.

Minić je naveo da je smijenjeno devet direktora šumskih gazdinstava zbog negativnog poslovanja.

On je naglasio da je devetomjesečni gubitak “Šuma” nešto manji od 500.000 KM, ističući da u naredna dva mjeseca svi moraju uložiti dodatni angažman i da ovo preduzeće mora poslovati pozitivno.

– Rekao sam da Šume Srpske moraju poslovati pozitivno i gdje god ne bude pomaka biće smjena. To što su oni ili bilo ko drugi “uzdrmani” uopšte nije bitno. Logično je da će, ako neko ne postupi po naredbi, a to je sad više stvar principa, sigurno biti smijenjen – rekao je Minić novinarima u Banjaluci.

Minić je rekao da je za samo sedam dana u Srpskoj oduzeto više do 700 metara kubnih različitih šumskih sortimenata, odnosno oblovine, ogreva i drugog, što će biti nastavljeno i na mjestima gdje se obavlja sječa i na putevima.

– Želimo da uredimo ovu oblast. Nelegalnu sječu moramo spriječiti, smanjiti gubitke, povećati proizvodnju i produktivnost, iskoristiti takav prirodni resurs da bude na dobrobit svih – naveo je Minić.

Minić je naveo da će preveliki broj zaposlenih u Šumama podrazumijevati prirodan odliv, naglasivši da u ova teška vremena ne treba praviti mjere koje bi izazvale bilo kakav socijalni poremećaj.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakŽupljanin: NATO bombardovanje osiromašenim uranijumom jedan od najvećih zločina
Naredni članakMinić: Srpska mora biti vlasnik podataka popisa