Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić rekao je danas da je Srpska otvorena za sve investicije, a posebno kada je riječ o investitorima iz Kine.

Šulić, koji je danas razgovarao sa predstavnicima kineskog grada Haning, istakao je da je potrebno na svim nivoima dodatno razvijati saradnju Republike Srpske i Kine, čije su temelje udarili predsjednici Srpske Milorad Dodik i Kine Si Đinping.

– Danas će predstavnici naših kompanija imati priliku da razgovaraju sa predstavnicima grada i poslovne zajednice Haninga i izuzetna mi je čast što sam imao priliku da u ime delegacije Republike Srpske pozdravim naše prijatelje iz grada Haning – napisao je Šulić na Instagramu.

Šulić je u delegaciji Republike Srpske koja boravi u višednevnoj posjeti Kini povodom Međunarodnog sajma za uvoz i izvoz u Šangaju, koji je okupio više od 500 kineskih zvaničnika i privrednika.

Delegacija Srpske će se tokom posjeti u Kini sastati sa predstavnicima kineskih kompanija iz oblasti medicine i biomedicine, te upravljanja otpadnim vodama, a planirane su i posjete finansijskim i trgovinskim centrima gdje će biti predstavljeno poslovanje i mogućnost investiranja u Republiku Srpsku. 

Foto: srna.rs

Izvor: RTRS

Prethodni članakDOBOJ: Vozio pod dejstvom droge
Naredni članakDOBOJ: Promovisani inkubatori i prateća oprema za zbrinjavanje životno ugrožene novorođenčadi (FOTO/VIDEO)