Iz Republike Srpske sigurno dolaze pozivi za kompromis i dijalog, izjavio je potpredsjedik Narodne skupštine Republike Srpske gostujući u Јutarnjem programu naše televizije.

Šulić je istakao da je jučerašnja sjednica NSRS bila “još jedan korak prema političkom Sarajevu da prihvati dijalog”.

– Zadovoljni smo kako je protekla skupština. Bitno je reći da predsjednik HDZ BiH Dragan Čović, odnosno hrvatski narod zajendo sa institucijama Srpske žele da bude dio rješenja, a ne problema. Predsjednik SDA Bakir Izetbegović je izabrao drugu stranu, ali to je njegova politička odgovornost – poručio je Šulić.

Šulić je naglasio da je jako važno to što su svi parlamentarni predsjednici političkih partija uzeli učešće u radu skupštine.

– Meni je zasmetalo to što su oni svi dobili priliku da prije srpskog člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika iznesu svoj stav, ali oni to nisu iskoristili, nego su čekali da on koncipira određene zaključke – rekao je Šulić.

On je podsjetio da je premijer Srpske Radovan Višković pozvao premijera FBiH Fadila Novalića da održe zajedničku sjednicu Vlada Srpske i FBiH.

– Odgovora na taj poziv još uvijek nema, ali nas to neće spriječiti da nastavimo dalje da razgovaramo – zaključio je Šulić.

Podsjetimo, Narodna skupština Republike Srpske je na jučerašnjoj sjednici usvojila 12 zaključaka o političko-ekonomskoj situaciji u BiH.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članak„Vodovod” a.d. Doboj – Obavještenje za korisnike
Naredni članakRadio Republike Srpske obilježava 55 godina postojanja i rada