Ukoliko dođe do toga da Kristijan Šmit nametne zakon o imovini, jedini put kojim Republika Srpska može poći je put samostalnosti, izjavio je član Glavnog odbora SNSD-a Denis Šulić, navodeći da imovina Srpske predstavlja crvenu liniju za Republiku i sve njene predstavnike u vlasti.

– Borci Republike Srpske dali su najbolje godine, zdravlje i živote u borbi za Republiku Srpsku i svaki grumen naše zemlje i upravo zbog njih, zbog njihovih porodica i djece, budućnosti svih nas – imovina Republike Srpske predstavlja crvenu liniju za Republiku Srpsku i sve njene predstavnike u vlasti – istakao je Šulić, koji je i ministar trgovine i turizma Republike Srpske.

Šulić je rekao da bi nametanjem zakona o imovini Šmit, koji se nelegalno predstavlja kao visoki predstavnik, pokazao građanima Srpske da ih u zemlji u kojoj on vlada sljeduje samo status gosta podređenog da se povinuje svakoj njegovoj želji i da u suprotnom može očekivati jedino i isključivo sankcije, kako to sve vrijeme od svog dolaska čini Republici Srpskoj.

– Otkako je došao u BiH, Šmit se na sve moguće načine trudi da našteti Republici Srpskoj, negirajući sve njene ustavne nadležnosti i pokušavajući da nametne svoju volju. Na njegovu žalost, niko ga se u Srpskoj ne plaši i spremno stojimo na liniji odbrane svojih nadležnosti, imovine i svih vrijednosti koje njeguje i poštuje Republika Srpska rekao je Šulić za Srnu.

On je dodao da su u proteklim mjesecima intenzivirani napadi nelegalnog i nelegitimnog Šmita i ljudi oko njega i na Republiku Srpsku i na njene zvaničnike i to od prijetnji o nametanju zakona, do montiranog procesa protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

– Šmit nikako da shvati da zvaničnike Srpske nije birao i postavljao on i da mu niko od nas niti odgovara niti ga se plaši. Јedini kojima svi mi odgovaramo su građani Srpske, koji su zbog Šmita i sličnih njemu već mnogo puta gubili. Zbog njih, zbog svega što su gubili i izgubili, ne smijemo da se povučemo pred Šmitovom samovoljom i zato je, ukoliko dođe do toga da Šmit nametne zakon o imovini, jedini put kojim Srpska može poći – put samostalnosti – naveo je Šulić.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakKuzmanović: Pravosuđe na nivou BiH ne funkcioniše (VIDEO)
Naredni članakStevandić: Srpska će i dalje slaviti, Salkić bliži pritvoru nego bilo ko drugi