Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić izjavio je da je značajno da postoji kontinuitet u saradnji sa Rusijom, te da je fokus na predstavljanju domaće ponude ruskim kupcima i turistima.

Šulić je podsjetio da je Vlada Srpske usvojila informaciju o Mapi puta za realizaciju priroritetnih pravaca saradnje vlada Srpske i Sankt Peterburga do 2026. godine, te pojasnio da su, između ostalog, definisane aktivnosti na promociji proizvoda iz Srpske i njenih turističkih potencijala na ruskom tržištu.

Prema njegovim riječima, nijedna od tih aktivnosti nije nešto što može preko noći da donese rezultate, posebno ne na tako velikom tržištu kakvo su Sankt Peterburg i Ruska Federacija.

– Zajedničkim aktivnostima nastojimo unaprijediti privrednu saradnju, a naš fokus je na tome da, prije svega, predstavimo našu ponudu ruskim kupcima i turistima. Pomaci su itekako vidljivi i siguran sam da će naredne aktivnosti doprinijeti daljem rastu i razvoju saradnje – istakao je Šulić.

On je dodao da dokument Mapa puta predstavlja nastavak aktivnosti koje su realizovane u prethodnom periodu, a koje su bile bazirane na sličnim dokumentima.

Šulić je rekao da se intenzivno radi na uvezivanju i ostvarivanju direktnih kontakata među privrednicima, promociji i plasmanu domaćih proizvoda.

– Radi se i na organizovanju događaja i manifestacija koje u svom fokusu primaju promociju turističke ponude Srpske i privlačenja ruskih turista – zaključio je Šulić za Srnu.

Vlada Republike Srpske usvojila je 16. maja informaciju o Mapi puta aktivnosti za realizaciju prioritetnih pravaca saradnje Vlade Sankt Peterburga i Srpske od 2024. do 2026. godine.

Riječ je nastavku saradnje i realizacije aktivnosti između Republike Srpske i Sankt Peterburga i sa tim u vezi planirano je potpisivanje četvrte Mape puta, saopšteno je ranije iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Dokument obuhvata zajedničke aktivnosti u oblasti industrije, privrede i preduzetništva, trgovine i turizma, zdravlja i socijalne zaštite, prosvjete i kulture, nauke i visokog obrazovanja, te omladine i sporta.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakSavjet ministara o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma
Naredni članakTržište želi benzinca: Električni Fiat 500e dobija laki hibrid (FOTO)