Ljekarski tim iz Republike Srpske nakon pregleda generala Ratka Mladića, dobio je objektivnu sliku njegovog zdravstvenog stanja, istakli su Vlado Đajić, direktor UKC Republike Srpske i Nikola Šobot, načelnik Klinike za kardiohirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, koji su i sami bili dio tima u Hagu.

– Ovo je bila istorijska posjeta. Prva koju je činio tim ljekara iz Republike Srpske generalu Mladiću. General je bio prezadovoljan, posjeta je uspjela, svi smo stekli sliku o njegovom objektivnom stanju – istakao je Đajić gostujući u našem Јutarnjem programu.

On je dodao da je posjeta bila isključivo ljekarska, a ne politička, kako neki mediji to pokušavaju protumačiti. 

– Prije nekoliko godina bili smo u posjeti Stojanu Župljaninu, koji danas bolje izgleda nego tada kada smo ga prvi put vidjeli. Sigurno da nećemo previše čekati sa konačnom ocjenom i dijagnozom, očekujem je za nekoliko dana – dodao je Đajić.

Doktor Nikola Šobot naglašava da sama posjeta ovakvog tipa nosi stručnu i profesionalnu odgovornost.

– Dočekani smo profesionalno, dobili smo svu medicinsku dokumentaciju, uspjeli smo da izgradimo kompletnu sliku stanja generala Mladića, ali daćemo i sugestije za liječenje i proporuke u kojem bi pravcu to trebalo ići – istakao je Šobot.

On je napomenuo da je u ovom trenutku najvažnije da se ne ponove moždani udari, a Mladić ih je imao već dva.

– Ugrađen mu je i pejsmejker, koji liječi srčanu slabost – dodao je Šobot.

U medicinaskom timu Republike Srpske bila su četiri ljekara, dva neurologa, psihijatar i kardiohirurg.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakMiljanović: Ilegalno oružje nije igračka, njemu nije mjesto u kućama (VIDEO)
Naredni članakPredstavljene revolucionarne kočnice