Nakon havarije na elektro-energetskim objektima Elektroprenosa BiH u Bjelajcima u Mrkonjić Gradu, struja se vraća u pojedine dijelove Srpske.

Do nestanka struje na širem području Krajine došlo je do djelimičnog raspada elektro-energetskog sistema, potvrđeno je ranije iz Elektroprenosa BiH za RTRS.

Kažu da se tačan uzrok utvrđuje.

Direktor Elektrokrajine Dragan Čavić istakao je ranije za RTRS da su svi uključeni da što prije iz drugih pravaca stave u napon sve one koji su ostali bez električne energije.

Postepeno i po prioritetima pušta se električna energija u gradovima i opštinama na područiju Krajine u kojima je došlo do nestanka zbog velikog kvara na visokonaponskoj mreži u nadležnosti Elektroprenosa BiH, izjavio je Čavić za Srnu.

– U kontaktima sa Elektroprenosom BiH rečeno mi je da su obezbijedili snabdijevanje iz drugih pravaca i da će postepeno po prioritetima, što je već počelo, uključivati rasklopnice. To automatski znači da će se električna energija pojaviti na srednjonaponskoj i niskonaponskoj mreži i u našoj nadležnosti kako bude uključivana koja rasklopnica – pojasnio je Čavić.

Bez struje su ostali Banjaluka, Prijedor, Gradiška, Kneževo, Kotor Varoš, Novi Grad, Kozarska Dubica, Ribnik, Teslić, Laktaši, Prnjavor, Čelinac, Mrkonjić Grad i Sanski Most u FBiH.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakMihailović: Državljanin BiH pod ruševinama zgrade u Turskoj
Naredni članakUKC Srpske: Svi agregati stavljeni u funkciju; Pacijenti nisu životno ugroženi