Ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske Željka Stojičić izjavila je, nakon sastanaka sa predsjedicima aktiva direktora osnovnih i srednjih škola u Srpskoj, da su sve škole spremne za nesmetan početak nastave u drugom polugodištu školske 2023/2024. godine.

Stojičićeva je navela da nastava u drugom polugodištu počinje u ponedjeljak, 22. januara, u skladu sa školskim kalendarima za školsku 2023/2024. godinu, za 82.983 učenika osnovne škole, te za 34.610 učenika koji pohađaju srednju školu.

– Predsjednici aktiva direktora potvrdili su da su za nesmetan početak rada u drugom polugodištu obezbijeđeni svi materijalno-tehnički uslovi u svim osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj – rekla je Stojičićeva.

Kada je riječ o sprovođenju mjera za jačanje bezbjednosti i sprečavanja nasilja u osnovnim i srednjim školama i đačkim domovima u Republici Srpskoj, ona j eistakla da će to i dalje biti u fokusu rada Ministarstva.

– Kao i nastavak svih započetih aktivnosti kojima nastojimo bezbjednost djece u našim školama, primjereno i nenasilno ponašanje dovesti do najvišeg nivoa. Јasno smo opredijeljeni da stvorimo uslove da škole budu potpuno sigurna mjesta za učenike i sve zaposlene u školama – rekla je Stojičićeva.

Ona je učenicima i vaspitno-obarzovnim radnicima poželjela uspješan početak drugog polugodišta.

– Učenicima želim da nasmijani i zadovoljni krenu u drugo polugodište , da se druže i razgovaraju sa svojim vršnjacima. Nastavnicima poručujem da budu podrška učenicima, da ih podstiču u radu, ali i da im budu dovoljno blizu kako bi mogli prepoznati probleme koji ih tište – rekla je Stojičićeva za Srnu.

Foto: rtrs.tv/Ustupljena fotografija

Izvor: RTRS

Prethodni članakU IZIS-u rade gotovo sve javne zdravstvene ustanove
Naredni članakPogledajte šta su dogovorili SNSD, HDZ BiH i “trojka”