Budućnost Republike Srpske je u obrazovanju i talentovanim mladim ljudima koji ostvaruju zapažene rezultate, izjavila je ministarka prosvjete i kulture Srpske Željka Stojičić.

Stojičićeva je istakla da udruženi talenat i rad daju odlične rezultate.

Ona je rekla da današnji prijem u Banjaluci – koji je organizovala za učenike osnovnih i srednjih škola, pobjednike takmičenja na republičkom, BiH i međunarodnom nivou, te ostalih takmičenja u školskoj 2022/23. godini – predstavlja i čestitku povodom organizovanja 9. januara – Dana Republike Srpske.

– Želimo da pošaljemo poruku da imamo sjajnu mladost – rekla je Stojičićeva.

Izaslanik predsjednika Republike Srpske Marko Romić rekao je da resorno ministarstvo radi punim srcem i kapacitetom da prepozna najbolje na koje Srpska računa.

– Ostanite u svojoj Republici i studirajte na našim univerzitetima. Mi se trudimo i radimo i bivamo sve bolji iz godine u godinu. Želim vam da budete nepokolebljivi i hrabri u budućnosti. Prepoznati ste od naše Republike Srpske i predsjednik će uvijek naći vremena za sve vas, učenike, profesore, nastavnike i direktore – dodao je Romić.

Prema njegovim riječima, Dan Republike Srpske će biti posvećen i nekim učenicima koji će posebno biti odlikovani određenim medaljama i ordenima predsjednika Srpske.

Direktor Republičkog pedagoškog zavoda Slađana Tanasić istakla je da ova ustanova uvijek ima zadatak da pruža podršku talentovanim učenicima.

Tanasićeva je naglasila da takmičenja na republičkom, BiH i međunarodnom nivou organizuje Republički zavod u saradnji sa školama.

– Obezbijedili smo novčanu podršku i kvalitetne nastavnike koji rade sa učenicima, koji prepoznaju njihov talenat i imaju kapacitet da ih podrže na svim ovim takmičenjima – navela je Tanasićeva.

Ona je svim učenicima poželjela da ostvare svoje ciljeve, ali i da se nakon školovanja koje mogu završiti i u drugoj državi vrate u svoju Republiku Srpsku i grade još bolje mjesto za sve.

Učenik Osnovne škole “Sveti Sava” iz Bileće Milica Dunđerović osvojila je prvo mjesto na republičkom takmičenju iz francuskog jezika.

– Želim da zahvalim nastavnicima i školi koji su podstakli moje uspjehe – rekla je Dunđerovićeva.

Učenik Banjalučke gimnazije Andrej Krčmar rekao je da je osvojio republička takmičenja iz matematike i fizike, što je bilo izuzetno iskustvo, uz podršku škole i nastavnika.

Ukupno 28 učenika osnovnih škola su pobjednici republičkih takmičenja, 13 učenika srednjih škola su pobjednici republičkih, takmičenja na nivou BiH i na međunarodnom nivou, te je pet učenika pobjednika drugih takmičenja.

Ovim đacima uručena su priznanja za postignuti uspjeh i istaknute rezultate na takmičenjima u školskoj 2022/2023. godini.

Uz svako priznanje učenici su dobili i poklon bon u vrijednosti od 150 KM koji će moći da iskoriste u knjižarama Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva širom Republike Srpske.

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakPravilo 30-30-30 novi hit u svijetu mršavljenja
Naredni članakVRIJEME: Sutra toplo, do 18 stepeni Celzijusovih