Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je da je zadovoljan prvim dijelom 10. redovne sjednice Parlamenta Srpske na kojoj je usvojena Deklaracija o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda, čiji je bio predlagač.

– Zadovoljan sam činjenicom da je na sjednici usvojen i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o mjerama bezbjednosti u poslovanju gotovim novcem i drugim vrijednostima, čiji je predlagač, a kojim je omogućeno da mobilne ekspoziture banaka odlaze na udaljena mjesta i vrše usluge građanima u vezi s uplatom, isplatom i podizanjem gotovog novca – rekao je Stevandić novinarima u Banjaluci po okončanju prvog dijela ove sjednice.

Stevandić je rekao da je posebno zadovoljan usvajanjem Nacrta zakona o dopuni Zakona o upotrebi zastave, grba i himne, čiji je predlagač.

– Na ovaj način je otvoren proces da na javnoj raspravi dođemo do teksta prijedloga zakona koji će biti usvojen. Ovo bi trebalo da bude razmatrano nakon predstojećih lokalnih izbora – istakao je Stevandić.

On je pojasnio da će nakon stupanja na snagu ovog zakona u svim institucijama, kancelarijama, vizitkartama, kod ministara, gradonačelnika i načelnika opštine moći koristiti grbove Nemanjića i himnu “Bože pravde”, koji pripadaju nasljeđu srpskog naroda.

Nastavak 10. redovne sjednice zakazan je za utorak, 9. jula, po okončanju svečane sjednice parlamenta Srpske u 12.00 časova. 

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakAmidžić: Usvojena i odluka o raspodjeli sredstava RAK-a
Naredni članakStevandić: Izborni zakon Republike Srpske još u proceduri