U Republici Srpskoj se sredinom novembra može očekivati povećan broj zaraženih virusom korona i hospitalizovanih, zbog pogoršanja epidemiološke situacije u regionu, rekao je Srni šef Tima za praćenje mjera i preporuka Republičkog štaba za vanredne situacije Nenad Stevandić.

– Proteklih 15 dana imali smo relativni pad broja pacijenata oboljelih od virusa korona, ispod 600 hospitalizovanih u Republici Srpskoj. Međutim, budući da je oko nas potpuno podivljao broj oboljelih, sa Hrvatskom sa više od 4.000 zaraženih dnevno i Srbijom sa oko 6.000, možemo polovinom novembra očekivati da se to reflektuje i na nas – naveo je Stevandić.

Stevandić kaže da je ove sedmice prestao pad broja hospitalizovanih zbog virusa korona u Republici Srpskoj, dodajući da zdravstveni sistem Srpske može izdržati do 1.200 pacijenata, nakon čega se “ulazi u kritičnu fazu”.

– Do nas je da li ćemo se ponašati pametno kada uđemo u krizu ili nećemo, pa da nam propadnu i vakcine i pare koje su u njih uložene i da nastane potpuni kolaps – naglasio je Stevandić.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA


Prethodni članakKovačević: Osim Dodiku, opozicija sada prijeti i Vučiću
Naredni članakSPC proslavlja Svetog apostola Luku i Svetog Petra Cetinjskog