Predsjednik NSRS Nenad Stevandić rekao je da predstavnici Srpske sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovaraju službeno, bratski i funkcionalno, a da Kristijan Šmit pokušava da ustanovi legitimitet koji nema.

– Njegova pozicija i položaj prema gospodinu Vučiću i Srbiji dovoljno govori da je on sam sebe dezavuisao – rekao je Stevandić.

Stevandić je rekao da će pokušati da razgovara sa svim liderima političkih partija u Srpskoj o mogućnosti da Narodna skupština donese zaključak da nema provođenja izbora ili bilo čega drugog, ukoliko se bilo kojoj političkoj partiji ne dozvoljava funkcionisanje.

Stevandić je naveo da je to nešto što je vanstranački i vanideološki, te da je to stav prava i sloboda Republike Srpske.

– Vladajuća koalicija, a nadam se i opoziocione partije, sa kojima ću sada da kontaktiram, smatraju da niko ne može da oduzme ni jednoj političkoj partiji, u ovom slučaju SDS-u, pravo da se legitimno finansira, jer za to nema ni jednoga razloga u BiH. Mogu da mu zabrane da se kandiduje u Americi, ali ne mogu da mu zabrane da se kandiduje u Republici Srpskoj i BiH – izjavio je Stevandić.

Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Izvor: RTRS

Prethodni članakMUP Srpske obilježio Dan policije – Srpska stabilno i mirno mjesto za život (VIDEO)
Naredni članakDodik: Uskoro rješenje za pitanje banke koja će raditi unutrašnje platne transakcije (VIDEO)