Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić sastao se danas u Banjaluci sa predstavnicima Platforme za brzi odgovor na medijske slobode sa kojima je razgovarao o medijskim slobodama u Republici Srpskoj kao i o ulozi javnih institucija u stvaranju sigurnog okruženja za rad medija i civilnog društva, saopšteno je iz NSRS.

Sastanku je prisustvovao i Predsjednik kluba SNSD Igor Žunić.

Stevandić je predstavnike Platforme upoznao sa aktivnostima koje je NSRS poduzela kako bi se osigurale medijske slobode i tom prilikom naglasio je da su rad i zaštita novinara od velikog značaja za slobodno i demokratsko društvo kakvo je Republika Srpska.

On je naglasio da vlasti Srpske nikad nisu ograničavale pristup informacijama, kako novinarima tako i njenim građanima, te je pozvao predstavnike Platforme na dalju saradnju kako bi se u budućnosti dodatno unaprijedili uslovi za rad novinara u Srpskoj.

On dodaje da NSRS ostaje posvećena zaštiti medijskih sloboda te da će nastaviti raditi na poboljšanju i izmjenama zakona ukoliko se za tako nešto stvori potreba.

Predstavnici Platforme izrazili su zahvalnost predsjedniku Stevandiću na njegovoj otvorenosti i spremnosti za dijalog, te na njegovoj želji za unapređenje medijskog prostora i zaštiti novinara.

Obje strane su se složile da je medijska sloboda ključ razvoja demokratskog društva, te da će nastaviti zajedničku saradnju.

Na sastanku je donesen zajednički zaključak da se zakon kojim se kriminalizuje kleveta prati u periodu od godinu dana, te da se nakon toga uradi zajednička analiza.

Foto: rtrs.tv/Ustupljena fotografija

Izvor: RTRS

Prethodni članakIsplaćeni podsticaji u poljoprivredi za mjere podrške prenosu znanja i vještina
Naredni članakCvijanovićeva čestitala Novakovoj nacionalni praznik Mađarske