Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je da je napad u Moskvi, u kojem su napadači ubili nevine civile, najužasniji vid terorizma i dokaz da se Rusija bori protiv antihrista i degradacije čovječanstva, a za vrijednosti civilizacije.

– To nisu pravi džihad ratnici koji žrtvuju svoj život radi nekog cilja. To su najsuroviji teroristi i moguće je da je to naručeno sa nekog drugog mjesta – istakao je Stevandić.

On je poručio da je srpski narod i u ovom momentu sa ruskim narodom, kao i u svim prošlim kriznim i teškim vremenima.

– Ovaj momenat je vjerovatno prekretnica i svjetske situacije koja je isto na rubu velikog civilizacijskog sukoba. Mi ne možemo da pobjegnemo od toga da pripadamo onima koji brane interese humanosti, čovječanstva, a da tu stranu čini i Rusija, te da su Rusi trenutno žrtve nehumanog antiljudskog projekta – naglasio je Stevandić za Srnu.

On je izrazio nadu da će porodice stradalih pronaći utjehu i dodao da Republika Srpska upućuje poruke podrške koje su prisutne na naslovnim stranama ruskih medija.

– Oni znaju da smo mi sa njima i da pripadamo istom civilizacijskom spektru vrijednosti – poručio je Stevandić, koji je juče doputovao iz zvanične posjete Moskvi.

Broj žrtava sinoćnjeg terorističkog napada kod Moskve povećan je na 115, saopštio je ruski Istražni komitet.

Među žrtvama ima i djece, a ranjeno je oko 150 ljudi.

Ruske službe bezbjednosti uhapsile su 11 lica, od kojih četvoricu koji su direktno umiješani u napad u koncertnoj dvorani nedaleko od Moskve.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakNešić: U BiH su nakon terorističkog napada u Moskvi pojačane mjere opreza
Naredni članakBubić: Sudski proces protiv Dodika i Lukića je teatar apsurda (VIDEO)