Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je danas da će najavljena rezolucija o Srebrenici podijeliti svijet i da postoji veliki broj neutralnih zemalja i onih koje smatraju da je ovo dokument koja ima politički prizvuk.

Stevandić je rekao da je rezolucija usmjerena protiv srpskog naroda kao vid kazne jer nisu dio NATO agende, dodajući da sve ovo nema nikakve veze sa pijetetom prema žrtvama u Srebrenici.

On je istakao da Srbija i Republika Srpska komuniciraju s velikim brojem zemalja, članicama Generalne skupštine UN koje smatraju da se radi o diskiminaciji, jer su, kako kaže, muslimani u BiH pod NATO pokroviteljstvom dobili stepen više vrednije žrtve u odnosu na muslimane iz Afrike i mnoge druge žrtve širom svijeta.

Stevandić je rekao da se ovdje ne govori o tome da li je bilo zločina ili ne, niti da li oni koji su počinili zločin treba da odgovaraju.

– Naravno da trebaju, ali činjenica je da je to od početka vođeno na problematičan način, a najgore je to što su srpske žrtve potpuno ponižene. Razlika između srpskih i bošnjačkih žrtava je da su srpske žrtve žene i djeca, starci, trudnice, koji su ubijani na svojim pragovima, dok su žrtve sa bošnjačke strane vojno sposobni muškarci – naglasio je Stevandić.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakDOBOJ: Održano takmičenje u pružanju prve pomoći za učenike (VIDEO)
Naredni članakDodik-Kopman: Srpska želi da bude vidljiva na evropskom putu