Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić razgovarao je danas sa predstavnicama Udruženja žena žrtava rata Srpske o položaju i problemima sa kojima se ova populacija susreće.

Predsjednica Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske Božica Živković Rajilić upoznala je Stevandića sa aktivnostima Udruženja, naglasivši da se ono suočava sa mnogim poteškoćama u svom radu jer je jasno da postoje dvostruki standardi kad je u pitanju odnos prema srpskim žrtvama tokom proteklog odbrambeno-otadžbinskog rata. 

Stevandić je podržao aktivnosti ovog Udruženja u vezi s dokumentovanjem ratnih zločina, te je pohvalio rezultate njihovog rada uprkos činjenici da nailaze na mnoge opstrukcije.

On je naglasio da su aktivnosti ovog Udruženja od suštinskog značaja za otkrivanje istine o patnjama i strahotama koje su žene pretrpjele, te da će nevladine organizacije proistekle iz Odbrambeno-otadžbinskog rata i dalje biti redovno konsultovane kad su u pitanju bilo kakve relevantne izmjene zakona i da se neće dozvoliti kriminalizacija Odbrambeno-otadžbinskog rata.

Foto: rtrs.tv/Ustupljena fotografija

Izvor: RTRS

Prethodni članakSve spremno za sastanak Dodika i Putina (FOTO/VIDEO)
Naredni članakKAZANJ: U toku sastanak Dodika i Putina (FOTO/VIDEO)