Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je danas da su vrata za progovore o Izbornom zakonu BiH otvorena i da Republika Srpska nije faktor koji će dovesti do krize, ali da isto tako neće pristati na sprovođenja zakona po bilo čijoj volji osim po volji građana.

Stevandić je rekao da je velika odgovornost na strankama “Trojke” koje mogu da spasu kohabitaciju i partnerski odnos u BiH ili da ga potpuno uruše.

– Republika Srpska ima legitiman zakon, dok volja građana Federacije BiH nije ispoštovana. Moguće je da “Trojka” u komunikaciji sa Kristijanom Šmitom nađe način da izađe iz toga i ispoštuje ono što je dogovoreno u Laktašima i Sarajevu. To ćemo pozdraviti jer bi to bila legalizacija volje građana BiH – rekao je Stevandić.

On je naglasio da su politički lideri iz Republike Srpske otvorenih karata, ne napadaju nikoga i dali su šansu dogovoru.

Kada je riječ o sankcijama, Stevandić je rekao da je EU riješila ovo pitanje i da nijedan građanin EU ne može biti sankcionisan američkim sankcijama na teritoriji Unije.

– Potpuno je prirodno da i mi kao građani zemlje koja pristupa EU ne možemo biti sankcionisani na svojoj teritoriji. Ovo je presedan da su američke sankcije išle dotle da sankcionišu ljude u njihovoj kući – rekao je Stevandić.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakDodik-Kopman: Srpska želi da bude vidljiva na evropskom putu
Naredni članakAkcija “Blek taj”: Među privedenima visoki policijski zvaničnici