Pokušaj Bošnjaka da u Savjet bezbjednosti UN proguraju novu rezoluciju o Srebrenici može samo doprinijeti destabilizaciji BiH, rekao je predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić.

Stevandić je dodao da od toga ni Bošnjaci neće imati nikakve koristi, kao i da se vraćaju starim metodama i spinovima, koristeći to kao žeton u budućoj satanizaciji Srba.

– Oni vide da ističe vrijeme toj politici koju su sprovodilili posljednje tri ili četiri godine, a da nisu postigli ozbiljne efekte protiv Srpske – istakao je Stevandić, dodavši da je raspoloženje naroda u Srpskoj takvo da bi, ukoliko bude još pritisaka, došlo do disolucije BiH.

Stevandić je dodao, da ako je jedina politika bošnjačkog naroda da pravi spinove oko Srebrenice i da na osnovu targetiranja Srba preko Srebrenice dalje usložnjava odnose u BiH, to sigurno loše uticati na budućnost BiH.

– Mišljenje o tome u Srpskoj i u velikom dijelu svijeta gdje Srpska dopire se sigurno neće promijeniti. Kao što znate veta na tu, kao i na druge teme, kao što je pokušaj da se od Srba napravi genocidni narod, već postoje -istakao je Stevandić.

“Večernje novosti” su došle do saznanja da bošnjački dio misije BiH pri UN samostalno, bez odluke Predsjedništa BiH, radi na novoj rezoluciji o Srebrenici koja bi trebalo da bude predstavljena na sjednici Generalne skupštine UN u aprilu.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakVRIJEME: Sutra oblačno sa kišom, na planinama mogući susnježica i snijeg
Naredni članakStevandić očekuje pregovarački status za BiH