Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je Srni da je napad na srpsku povratnicu Ljeposavu Petković /77/ u Stošnici kod Vozuće rezultat ukupne antisrpske histerije koju stalno podgrijavaju nelegalni visoki predstavnik, bošnjački ekstremisti i ambasadori Savjeta za provođenje mira u BiH.

– Stiče se utisak da se državljani Republike Srpske, povratnici srpske nacionalnosti mogu nekažnjeno uznemiravati i maltretirati zato što su unaprijed okrivljeni. Bilo bi dobro da vidimo kako će se sada ponijeti ambasade velikih zemalja, kancelarija OHR-a i bošnjačke nevladine organizacije koje stalno targetiraju Srpsku – rekao je Stevandić.

On je naveo da je jasno da je svaki Srbin u Republici Srpskoj i Federaciji BiH legitimna meta za iživljavanje i napade, te da je to rezultat stalne harange međunarodnih faktora i bošnjačkih ekstremista.

Srpska povratnica u Stošnici kod Vozuće Ljeposava Petković /77/ pretučena je u porodičnoj kući, nakon što su joj dva lica sjekirom provalila u kuću i prijetila joj da će je ubiti.

Petkovićeva je rekla Srni da su noćas oko 2.00 časa dva mlađa lica sjekirom razvalila ulazna vrata kuće, te prijeteći da će je ubiti tražili od nje novac.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakPočinje isplata novembarskih penzija
Naredni članakServisna informacija Policijske uprave Doboj za dan 06.12.2023. godine