Ketrin Ajsmen je dvije godine istraživala šta žene nose u torbama i objavila knjigu “Procijeniti ženu prema torbici” u kojoj je objasnila 40 tipova ličnosti svrstanih u četiri glavne kategorije.

Žene koje u torbi nose samo nužne stvari minimalistički su nastrojene. One nikad neće tražiti mobilni koji uporno zvoni među hrpom isječaka sa bankomata i omota pojedenih čokoladica.

Torbu u maniru “Sport Bilija” koja sadrži mnogo praktičnih stvari nosi S.O.S. junakinja. Ona voli da bude spremna za svaku opciju, pa u torbi nosi četkicu za zube ili punjač za mobilni telefoin. Prema pisanju Ajsmen, žene u ovoj kategoriji rijetko mijenjaju torbe i često biraju neutralne boje i modele koji nikad ne izlaze iz mode.

Kreativke su slobodnog duha, a njihova torba je poput kovčega sa blagom. Sadržaj joj je organizovan i pored toga što djeluje haotično.

Brižne dušice sa sobom nose puno predmeta koji bi mogle da zatrebaju i drugima.

Žene koje nose torbe pune nepotrebnih stvari, poput omota čokoladica, vrlo su zauzete. Neuredna torba ne otkriva neurednu osobu. Često osobe s neurednim torbama drže do urednosti kuće i radnog prostora.

U torbama izuzetno organizovanih žena ima mjesta samo za ono što je neophodno, a u torbi žene slobodnog duha može da se nađe sve osim toga.

Osobine ličnosti otkrivaju i veličina i boja torbe. Torbe jarkih boja biraju žene koje lako sklapaju poznanstva, pa se ne boje ni hrabrih stilova.

Ovo su četiri tipa tipa ličnosti prema predmetima u torbi:

Minimalistkinja

Žene u ovoj kategoriji su majstori organizacije. U njihovoj torbi nalaze se novčanik, ključevi, mobilni i naočare za sunce, naravno – ako je sunčano. Predmet koji nema svrhu neće se naći u njihovoj torbi. Tačno znaju gdje se šta nalazi i izuzetno su organizovane i u životu.

Kreativka

Torba koju najbolje opisuje izraz “rupa bez dna” pripada kreativnim ženama. U njenoj torbi može se naći svašta – od zaboravljenih neplaćenih računa, do termosa sa kafom. Kreativke obično biraju torbe jarkih boja kojima pokazuju pristupačnost.

S.O.S. junakinja

Ona zna da je život pun iznenađenja i spremna je za njih. U tašni nosi puno stvari, ali svaka ima svrhu, bilo da je to četkica za zube, ukrasi za kosu, nakit za podizanje dnevnog imidža ili punjač za mobilni.

Brižna duša

Kad vam zatreba flaster ili tableta protiv bolova, obratite se brižnoj duši. U torbi uvijek ima predmete koji bi mogli da zatrebaju drugima. Brižne duše su osjećajne i vole da imaju uz sebe i knjigu koja ih vodi u svijet mašte.

A evo i šta izbor torbe prema veličini govori o našoj ličnosti:

Male torbe

Manje tašne će izabrati žene koje nemaju potrebu za mnogo stvari, novca ili poznanstava da bi bile srećne. One su srećne sa manjim brojem prijatelja kojima je iskreno stalo do njih.

Torbe srednje veličine

Ovakve torbe biraju žene koje vole osjećaj sigurnosti. Takve osobe će dobro informisati prije nego što bilo šta odluče. Ako je torba ujedno i glamuroznog izgleda, ta žena je vrlo samouvjerena i otvorena prema novim iskustvima i poznanstvima.

Velike torbe

Velike torbe obično pripadaju ženama koje imaju mnogo interesovanja i obožavaju nove stvari. Torbe koje se nose preko ramena zaštitni su znak žena koje su izuzetno dobri organizatori svog vremena.

Torbe s ručkom preferiraju odgovorne žene koje vole da budu na vodećim pozicijama, pokazalo je istraživanje Ketrin Ajsmen.

Foto: Unsplash/Trình Minh Thư 

Izvor: Nezavisne

Prethodni članakKako su se muzeji u Holandiji pretvorili u salone ljepote i fitnes sale (VIDEO)
Naredni članakЈerković: Važno da Bošnjaci dođu na naredni sastanak