Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković naglasio je danas na sastanku sa rezidentnim predstavnikom Međunarodnog monetarnog fonda u BiH Andreasom Tudikom da je Srpska zainteresovana za novi aranžman sa MMF-om, ali pod uslovom da u fokusu budu isključivo ekonomske teme.

Višković istakao je da Republika Srpska redovno izvršava svoje obaveze prema MMF-u i svim ostalim finansijskim institucijama sa kojim sarađuje, te da je finansijski stabilna i da u punom kapacitetu ispunjava sve preuzete obaveze, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Višković je zahvalio na tehničkoj pomoći MMF-a koju pruža stručnim timovima Vlade Republike Srpske, naglasivši da je Vlada opredijeljena za razvoj dalje saradnje sa ovom institucijom.

Tokom sastanka u Banjaluci, kojem je prisustvovala i ministarka finansija Srpske Zora Vidović, izraženo je čvrsto opredjeljenje Vlade Republike Srpske da se i u narednom periodu radi na programu ekonomskih reformi, uključujući i razvoj daljih mjera na suzbijanju sive ekonomije.

U tom smislu, najavljen je skori početak procesa fiskalizacije u Republici Srpskoj, koji će uskoro biti pušten u testnu fazu, da bi početkom ljeta bio u punoj funkciji. Konstatovano je da bi ovaj proces trebalo da pruži značajan doprinos u suzbijanju sive ekonomije i jačanja javnih prihoda, navedeno je u saopštenju.

Foto: rtrs.tv/Ustupljena fotografija

Izvor: RTRS

Prethodni članakSlučaj “Ejup Ganić i drugi”: Ročišta se ne održavaju zbog zdravstvenih problema optuženih
Naredni članakPovećane penzije u Republici Srpskoj, objavljeni iznosi povećanja po godinama staža