Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac rekao je danas da je Republika Srpska jasno predstavile zakone o Ustavnom sudu BiH i prestanku važenja mandata stranim sudijama u tom sudu, jer smatra da je to prioritetno pitanje od kojeg neće odustati.

Košarac je rekao da je Republika Srpska svaki put, kada je bila politička kriza, na nivou institucija BiH prevashodno uvijek nudila rješenja.

On je istakao da Srpska i ovaj put nudi rješenje kroz jasne stavove iskazane u prijedlozima zakona, koje treba da razmatra Radna grupa za pravosuđe, formirana na osnovu političkog dogovora lidera koji čine vlast na zajedničkom nivou.

Košarac je naveo da ta grupa dostavlja tekst zakona u proceduru, kako prema Savjetu ministara, tako i prema Parlamentarnoj skupštini BiH.

On je podsjetio da su ministri iz Republike Srpske na sjednici Savjeta ministara jasno iskazali spremnost i stav u vezi sa ovim zakonima.

– O zakonima se nije odlučivalo jer nije prošla prethodna faza, ali smo jasno rekli da ne možemo razmatrati i neke druge zakone koji se odnose na sud i sudove, a da prethodno i ovo ne bude dio analize izvještaja koji treba da dođe pred Savjet ministara i Parlamentarnu skupštinu BiH – rekao je Košarac.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakDOBOJ: Damjanović, Živković i Đurić plasirali se na Prvenstvo penzionera Srpske u šahu
Naredni članakKošarac: Dokazano da uvezene životinje nisu uzrok zaraze u BiH