Republika Srpska, oaza prirodnih ljepota i bogatstava, pruža nezaboravna iskustva i duboku povezanost sa svijetom oko nas – od planinskih vrhova do netaknutih priobalnih predijela, preko plodne Semberije, svaki dio Srpske nosi priču o ljepotama koje treba čuvati i dijeliti.

To naša djeca trebaju da znaju, jer su oni nasljednici blaga. Prenosimo im ljubav prema zemlji, govorimo im o očuvanju prirode i oblikujemo odgovorne građane budućnosti.

Kroz riječi i slike, prenosimo im čaroliju zalazaka sunca na visokom Magliću, šapat šuma koje oživljavaju svakim povjetarcem, i miris svježe zemlje poslije ljetnje kiše. Naše prirodno bogatstvo nije samo resurs, već i naslijeđe koje se čuva s ljubavlju i poštovanjem.

Dajmo našoj djeci priliku da zavole i cijene šumu, rijeku i planinu, u njima leži ključ očuvanja naše zemlje za buduće generacije. Neka ljubav prema prirodi postane dio njihovog identiteta, inspirišući ih da budu zaštitnici dragocjenog nasljeđa Republike Srpske, koje nam je povjereno.

Papirni avion, jednostavan i lagan, postaje simbol slobode dok leti kroz vazduh poput ptice. Njegova jednostavnost podsjeća nas na bezbrižnost djetinjstva, gdje su maštarije bile neograničene, a svaki sklopljeni avion nosio je san o neistraženim oblacima. Mi danas živimo san – Republiku Srpsku!

U malom selu u srcu naše prelijepe Republike Srpske gdje priroda oživljava, otkrivajući čuda koja nas okružuju, živio je mali dječak. Igrajući se po sunčanom danu našao je komad papira. Napravio je papirni avion koji je tada poletio u svijet kao iz bajke…

Učimo ih kako da čuvaju našu zemlju, u njihovim rukama leži moć da nastave ovu predivnu priču o harmoniji između čovjeka i prirode – harmoniji između svih nas i Srpske.

Republika Srpska je naša djedovina, a Dan Republike simbol slobode. Nastavimo putem slobode i 9. januara na Dan Republike Srpske.

Centralni događaj povodom obilježavanja 9. januara – Dana Republike zakazan je za 17.00 časova, kada će na Trgu Krajine u Banjaluci početi svečani defile i biti održan dron spektakl sa oko 200 dronova.

Očekuje se rekordnih oko 3.000 učesnika koji će svečanim defileom poslati poruku slobode.

U čast Srpske premijerno će nastupiti Danica Crnogorčević s pjesmom “Za život Srpske” i Baja Mali Knindža s pjesmom posvećenoj Srpskoj.

Obilježavanje Dana Republike Srpske počinje 8. januara kada će u 16.00 časova u Sportskoj dvorani “Borik” biti održana svečana akademija.

Spot u okviru kampanje o 9. januaru – Danu Republike Srpske.

Foto: rtrs.tv/Ustupljena fotografija

Izvor: RTRS

Prethodni članakDodik: Američki avioni nemaju saglasnost Predsjedništva da nadlijeću BiH 8.januara
Naredni članakBadnjak u prostorijama Kluba poslanika SNSD-a