Prvog dana marta Srbija je okovana mrazom, snijegom i ledom, na snazi je crveni meteo-alarm, a temperature se kreću jutros i do minus 24 stepena.

U Srbiji je jutros zabilježena najniža temperatura ove zime od minus 24 stepena, koliko je izmjereno u Somboru i Sjenici. Ledeni dani u Srbiji su odnijeli i dva života, a ekstremna hladnoća ne smeta samo bolesnim već i zdravim ljudima.

U Zaječaru i Boljevcu na snazi je vanredna situacija. Zbog izuzetno hladnog vremena danas će na snazi biti crveni meteo-alarm koji upozorava na veliku hladnoću.

Na sajtu RHMZ je objašnjeno da crveni meteoalarm znači da su “prognozirane naročito opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbjednost ljudi i životinja”.

Tokom dana doći će do postepenog naoblačenja sa jugozapada, kasnije po podne i uveče mjestimično sa snijegom. Na jugozapadu zemlje će snijeg preći u kišu koja će se lediti pri tlu.

Najviša dnevna temperatura biće od minus 6 do minus 2 stepena. U petak tokom dana i u subotu ujutro mjestimično sa kišom koja će se lediti na tlu.

Do nedjelje u košavskom području jak jugoistočni vetar. Od petka temperatura u postepenom porastu.

Iz AMSS saopštavaju da su svi glavni putni pravci u Srbiji prohodni, a da je na pojedinim deonicama saobraćaj usporen zbog snijega i leda.

Izvor: B92

Prethodni članakNema saznanja o ubistvu Ivanovića
Naredni članakIspovijesti mladih koji odlaze: Nikada se ne bih vratila u BiH