Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić smatra da je veoma važno da se zna ko je i na koji način zatražio pomoć od NATO-a za BiH, jer je za odbranu nadležno Predsjedništvo BiH i ono bi trebalo dati odgovor na ta pitanja.

– Kada je u pitanju odbrana i bezbjednost i od najdobronamjernije pomoći može da zaboli glava – rekao je Špirić za Srnu, komentarišući najavljenu NATO pomoć BiH za odbrambeni i bezbjednosti sistem.

Špirić dodaje da će se svaka pomoć unutar BiH koja dolazi izvana, a nije zatražena u skladu sa Ustavom i zakonom BiH, nažalost, pokazati kao kontraproduktivna.

– Cijenu za sve nesporazume unutar BiH će plaćati građani BiH. Isto tako mislim i na najavljenu pomoć NATO saveza BiH – rekao je Špirić.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je Srni da Predsjedništvo BiH, kao ustavno nadležno, nije tražilo bilo kakvu pomoć od NATO saveza zbog čega je predložio da Predsjedništvo ne prihvati pomoć koju je ta alijansa odobrila za BiH.

Prethodno je iz Ministarstva odbrane u Savjetu ministara saopšteno da je na nedavnom ministarskom sastanku zemalja članica NATO-a u Briselu odobren paket pomoći BiH koji obuhvata devet projekata za odbrambeni sistem i tri za bezbjednosni, čija ukupna vrijednost je na desetine miliona evra.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakDodik: Neće biti formiran regulator za gas na nivou BiH; Za pitanja energetike nadležni entiteti
Naredni članakVRIJEME: Sutra do 15 stepeni Celzijusovih, popodne kiša