Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić izjavio je da dan nakon odluke Evropskog savjeta da se otvore pristupni pregovori BiH sa EU počinje vrijeme novih obaveza, odgovornog pristupa i prijeko potrebne saradnje unutar BiH.

– Nakon 21. marta svanuo je 22. i u BiH postoje problemi koje smo imali i juče, ali ova odluka Evropskog savjeta mora nam biti vjetar u leđa. Sve je na nama i bez unutrašnjeg dogovora i iskrenosti koja isključuju zakulisne igre naš napredak ne može biti ni brz ni efikasan – rekao je Špirić.

On je pozdravio odluku Evropskog savjeta i pozvao političke partnere da u institucijama vlasti rješavaju započeti posao bez biranja šta im se sviđa, a šta ne.

– Evropski put pripada podjednako svima i svako ima svoj doprinos i učešće u tom procesu jer je dejtonska BiH složena država i takva treba da bude vidljiva na putu ka EU. Ono što je otvoreno u pristupnim pregovorima je ogroman i ozbiljan posao, a mi smo napravili tek jedan korak i samo od nas zavisi koliko ćemo brzo napredovati u ovom procesu – ocijenio je Špirić za Srnu.

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakNovaković Bursać: Odluka Evropskog savjeta – dobar signal za BiH (VIDEO)
Naredni članakSrpsko-ruski hram – simbol bratskih veza