Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić rekao je danas da javnost u Republici Srpskoj očekuje da vidi opoziciju na frontu odbrane institucija Srpske.

Govoreći o najavljenim protestima opozicije u Srpskoj, Špirić je naveo da ga oni podsjećaju na 2013. godinu i pobunu u Tuzli i Sarajevu kada su bili incidenti i velika materijalna šteta.

– Nadam se da opozicija nije upala u tu zamku, ukoliko u potpunosti nije predala dušu đavolu – rekao je Špirić.

Komentarišući današnju sjednicu Doma naroda na kojoj su usvojene izmjene i dopune Zakona o VSTS-u, Špirić je rekao da se ovim zakonom obezbjeđuje veća transparentnost kod izbora sudija i tužilaca, sprečava sukob interesa i sve ono što su bile primjedbe domaćih i inostranih institucija.

– Usvojili smo izmjene i dopune Zakona o VSTS-u u istom tekstu kao što je to uradio Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH –  istakao je Špirić.

On je istakao da je delegat Kluba srpskog naroda Želimir Nešković predložio tačku dnevnog reda koja se tiče zakona o Ustavnom sudu BiH i da su delegati SNSD-a bili spremni da podrže da bude uvrštena, ali nije bilo konsenzusa u okviru Kolegijuma.

– Nas iz SNSD-a interesuje da postignemo suštinu, druge interesuje da se obezbijedi priča o tome i mislim da je bolje da radimo zajedno da dođemo do suštine, ali pravo delegata je da traži nove tačke dnevnog reda i mi to nikada ne sporimo – zaključio je Špirić u obraćanju novinarima poslije sjednice Doma naroda.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakU Sarajevu sastanak delegacija stranaka partnera u vlasti na nivou BiH
Naredni članakStevandić: Crnadak priznao da opozicija vodi hajku protiv funkcionera Srpske (VIDEO)