Srpska atletičarka Ivana Španović rekla je da bi lično bila veoma nezadovoljna da na minulom dvoranskom prvenstvu sveta u Birmingemu nije osvojila zlatnu medalju u skoku udalj.

“Konačno zlato, baš kao što ste i vi u medijima prokomentarisali. Stvarno tako mislim, posle toliko uspešnih i manje uspešnih takmičenja na Svetskim prvenstvima konačno sam uspela. Ovo je bilo takmičenje gde bih se posle devet osvojenih medalja lično osećala vrlo nezadovoljno da nisam uspela. To ne kažem zato što želim, nego smo se spremali i mislim da sam sazrela da se borim za zlato”, rekla je Ivana Španović na prijemu kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Španović ističe da joj je u takvoj situaciji preostalo jeidno da se koncentriše na samo takmičenje.

“Znala sam da sa onim što mogu da proizvedem mogu da računam na neku medalju i trudila sam se da me ništa ne poremeti i izvedem skok koji će biti dovoljan za zlato. Računala sam da će biti potreban skok od sedam metara, ali uslovi su bili takvim da je na kraju i skok manji od sedam (6,96) bio dovoljan i ujedno je vodeći na svetskoj listi”.

View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je u svoj kabinet svetsku šampionku u skoku udalj u dvorani – Ivanu Španović!

Najbolja srpska atletičarka sada ide na odmor, a onda će uslediti pripreme za EP u Berlinu u avgustu, gde brani zlatnu medalju.

“U principu posle tri osvojena zlata na Evropskim prvenstvima opet se pojavljujem kao favorit, branim titulu, želim da se pojavim tamo, pobedim i izborim mesto u reprezentaciji Evrope za kontinenatlni kup. To stvarno želim, posle ide Dijamantska liga i još par jakih tamičenja i mitinga. Sad mi je bitno da se malo odmorim, odmorim stopalo, a kad krenu priprema znamo šemu i tu nema problema”,

 

(Sport klub)

Prethodni članakVučić stigao u Mostar
Naredni članakDOBOJ: Dječiji hor “Pačići” održao koncert povodom 8. marta