BANJALUKA – U Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se odvija usporeno i otežano zbog snijega koji pada u većini krajeva, a vozači posebno treba da obrate pažnju na dionice Sarajevo-Sokolac, Trnovo-Foča, Banjaluka-Kneževo-Turbe, Kotor Varoš-Teslić.

Na području Banjaluke glavne saobraćajnice jutros nisu bile očišćene, a ugaženi snijeg stvarao je velike poledice, što je uzrokovalo otežano odvijanje saobraćaja.

Kako javljaju slušaoci Nes radia na većina banjalučkih ulica prolaze grtalice i posipaju so, tako da se u toku dana očekuje i da budu očišćene.

“Na regionalnom putu Ulog-Klanci, na prevoju Morine, saobraćaj je privremeno obustavljen zbog snježnih smetova”, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na području Hercegovine, zbog kiše se saobraća po mokrim i klizavim kolovozima.

“Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina učestali su odroni zemlje i kamenja na kolovoz. Vozači bi trebalo da budu maksimalno oprezni i da na put ne kreću bez zimske opreme koja je obavezna”, navedeno je u saopštenju.

U mjestu Hrvaćani, na dionici magistralnog puta Banjaluka-Prnjavor, na ukrštanju magistralnog puta sa auto-putem u zoni vijadukta Crkvište, saobraćaj je zbog izgradnje auto-puta obustavljen i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

Jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu R-462, dionica Obudovac dva-Lončari. Predviđeno je da radovi traju do 30. juna.

U toku je izgradnja novog mosta preko rijeke Zovidolke, na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići, u mjestu Zovi Do. Vozila saobraćaju jednosmjerno, preko privremeno izgrađenog mosta u neposrednoj blizini.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare prolazak teretnih vozila i dalje je preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Naplatne stanice u Laktašima i Drugovićima nisu završene i neće biti u funkciji do kraja izgradnje kompletne dionice auto-puta Banjaluka-Prnjavor.

Saobraćanje je zabranjeno za sva vozila na magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH/CG /Šćepan Polje/, koja su teža od 16 tona.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

(Fotografije poslali slušaoci Nes radia)

(Nezavisne)

Prethodni članakNa drumovima RS najviše ginu mladi od 18 do 30 godina
Naredni članakSevilja i Mančester bez golova, preokret Šahtjora protiv Rome