U mjesnoj zajednici Trnjačani kod Doboja služen je parastos za Milenka Kovačevića, mještanina tog krnjinskog sela koji je poginuo u otadžbinskom ratu. Parastosu je prisustvovao i gradonačelnik Doboja, koji je tom prilikom otvorio tribine u tom dobojskom naselju.

Milenko Kovačević bio je pripadnik Krnjinske brigade. Poginuo je ’92.godine, a u  znak sjećanja na njega kod Doma kulture u Trnjačima je podignut spomenik.  Na godišnjicu njegove pogibije služi se parastos, ali i otvaraju novi  projekti u selu, jer je i sam Kovačević bio inicijator mnobrojnih projekata. Ovo krnjnsko selo ovaj put je dobilo tribine, koje je svečano otvorio gradonačlenik Doboja , Obren Petrović.

-Na inicijativu mjesne zajednice i Boračke organizacije sagradili smo ovaj spomenik , a svake godine obilježavajući datum kada je Kovačević poginuo izgrađujemo nove objekte , danas smo otvorili tribine, prije toga smo napravili igralište, tako da ćemo svake godine nešto dorađivati i napraviti jedan lijep sprotski centar , izjavio je prvi čovjek Grada.

Mještani Trnjačana iskazali su veliku zavalnost gradonačelniku Doboja, što redovno pomaže razvoj ove male mjesne zajednice na Krnjinu.

-Uz gradonačelnikovu podršku u ovom selu je sagrađen Dom kulture, poligon, urađena rasvjeta u selu, asfaltirani gotovo svi lokalni putevi, pročišćeni  kanali, i još mnogo toga, rekao je Živko Erceg.

Cvijeće i vijence na Kovačevićev spomenik položili su članovi prodice, predstavnici Gradske uprave, Boračke organizacije, te komšija i prijatelji.

RTV DOBOJ

Prethodni članakFederer i Djoković na završnom masters turniru sezone u Londonu
Naredni članakGdje idu pare od akciza na duvan?