Klub poslanika PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske zatražio je danas od ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača da ispita slučaj upotrebe helikoptera u vlasništvu Republike Srpske u novogodišnjoj noći.

“Jučerašnji navodi iz Helikopterskog servisa RS ne poklapaju se sa dokazima, fotografijama i snimcima koje je folk pjevačica Svetlana Ražnatović objavila na društvenim mrežama prije slijetanja u Banjaluku, kao ni sa njenim televizijskim izjavama neposredno poslije novogodišnjeg nastupa”, kaže se u saopštenju i dodaje da je očigledno da je slučaj ”helikopter” zanimljiviji i složeniji nego što se pretpostavljalo.

Klub poslanika PDP-a navodi da zbog toga očekuje da MUP RS ispita sve navode.

”Tražimo da MUP RS istraži ko je dao nalog za let, koliko je trajao let i da li je bio prijavljen nadležnim institucijama. Cijenimo da biste dosta odgovora mogli da potražite kod predsjednika Republike Srpske, pod čijom direktnom nadležnosti je ovaj helikopter, a sticajem okolnosti pjevačica je doletjela na nastup upravo u noćni klub u vlasništvu ljudi bliskih Miloradu Dodiku”, kaže se u saopštenju.

Za Klub poslanika PDP-a je posebno zanimljivo to što je, nakon što je afera ”helikopter” isplivala u javnost, pjevačica demantovala sve izjave koje je prvobitno dala u javnosti.

“Očigledno je da u slučaju helikopter ima dosta nejasnih stvari i da će MUP RS ispitati ovaj slučaj i što prije upoznati javnost sa rezultatima”, navodi se u pitanju Kluba poslanika PDP upućenog ministru unutrašnjih poslova Draganu Lukaču.

(BN)

Prethodni članakPROVALA U DOBOJU: Iz porodične kuće ukraden novac
Naredni članakPohvala za hrabre policajce