Podmladak Crvenog krsta Osnovne škole Vuk Stefanović Karadžić organizovao je humanitarnu akciju u prikupljanju prehrambenih proizvoda za Narodnu kuhinju. Kutije postavljene u holu škole napunili su osnovnim namirnicama za život. Upoznati su kažu sa socijalnom kartom u gradu. Zbog toga su ističu, i odlučili da u skladu sa svojim mogućnostima pomognu ustanove koje brinu o ugroženoj populaciji.Đorđe Mišurić kaže da su se akciji odazvali učenici svih razreda. Donosili su brašno, sol, tjesteninu, ulje i druge prehrambene proizvode. Na ovaj način željeli smo da pomognemo korisnicima Narodne kuhinje u našem gradu, ali i da motivišemo đake drugih škola da pomažu socijalno-ugroženo stanovništvo, koliko su u mogućnosti, rekao je podmladak Crvenog krsta OŠ. Vuk S. Karadžić. Učenica Ana Milica Čupić zahvalila je svojim drugarima koji su se odazvali akciji, koju je pomogao i Savjet učenika.
-Podmladak Crvenog krsta uručio je pakete sa slatkišima i drugarima iz školskih klupa koji potiču iz ugroženih porodica. U narednom periodu planiramo da obiđemo ustanove u kojima borave stara lica.Pred Novu godinu organizovaćemo i akciju „jedno dijete, jedan slatkiš“,  istakla je učiteljica Radenka Stojanović, koja vodi organizaciju Crvenog krsta u ovoj vaspitno-obrazovnoj ustanovi.
Narodna kuhinja u Doboju  svakodnevno pruža besplatan topli obrok za oko 250 korisnika.
-Svaki dan dijelimo različite obroke.  Jedan dan je krompir, drugi riža, treći pasulj i td. Uz svaki obrok obavezno ide meso, gulaš ili ćufte . Svakog ponedjeljka korisnici imaju i kolač. Iako kuhinja ne radi nedjeljom, korisnicima za taj dan podijelimo hljeb, kazao je Ešef Husičić, šef kuhinje koji je rekao da kuhinja može obezbijediti dovoljan broj obroka, čak i ako broj korisnika bude rastao.

Novinar: Bojana Lugonjić

Naredni članakU Doboju obilježen Dan sjećanja na žrtve u saobraćaju