U Srebrenici se održava sjednica Vlade Republike Srpske, nakon koje će biti održana konferencija za novinare.

Sjednici prisustvuje predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, ministri iz Srpske u Savjetu ministara, kao i načelnici i gradonačelnici lokalnih zajednica sa područja Birča i Podrinja.

Na predloženom dnevnom redu Vlade Srpske razgovaraće se o informaciji o realizaciji Memoranduma o saradnji u oblasti poljoprivrede između Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske i Ministarstva industrije Bjelorusije.

Ministri će raspravljati i o prijedlogu odluke o odobrenju isplate milion KM sa računa posebnih namjena radi realizacije dijela ugovora o finansiranju BiH i Republike Srpske sa Evropskom investicionom bankom po projektu mjere zaštite od poplava u Republici Srpskoj.

Na sjednici će biti riječi i o informaciji o dosadašnjoj realizaciji projekta osnivanja specijalne bolnice “Guber” Srebrenica, najavljeno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Pred ministrima bi trebalo da se nađe i prijedlog mišljenje na Nacrt zakona o posebnom registru i javnosti rada agenata stranog uticaja u Republici Srpskoj.

Predviđeno je i više davanja saglasnosti na planove utrošaka i relokacije sredstava mnistarstava, institucija i ustanova.

Prenos pratite na RTRS, portalu i Јutjub kanalu.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakDodik: U narednih 30 dana predložićemo sporazum o mirnom razgraničenju (VIDEO)
Naredni članakDOBOJ: Ponosno istaknute srpske trobojke (FOTO)