Vlada Republike Srpske prihvatila je informaciju o aktivnostima na pripremi projekta sistemskog mjerenja zadovoljstva korisnika usluga koje pružaju organi uprave, te zadužila Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske i Agenciju za državnu upravu da učestvuju u njegovoj pripremi.

U okviru podrške reformi javne uprave u BiH u toku je projekat tehničke podrške koji se odnosi na uspostavljanje integralnog sistema upravljanja odnosa sa korisnicima, a koji sufinansira “Fond dobre uprave” iz Velike Britanije, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću.

Јedna od komponenti ovog projekta odnosi se i na povećanje vidljivosti i razumijevanje procesa reforme javne uprave.

U okviru aktivnosti predmetne komponente predviđena je podrška koja se odnosi na uspostavljanje integralnog sistema upravljanja odnosa sa korisnicima na svakom upravnom nivou, a sve s ciljem postizanja visokog nivoa razumijevanja i prihvatanja procesa i promjena koje reforma javne uprave donosi.

Koncept upravljanja korisničkim zadovoljstvom i mjerenje zadovoljstva korisnika usluga se u zemljama EU nalazi na dnevnom redu već dugi niz godina, gdje se osiguranje bržih, boljih i kvalitetnijih usluga za građane tretira kroz različite programe, navedeno je u saopštenju.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA


Prethodni članakTrivić-Gnjatić: Niko neće biti proglašen tehnološkim viškom
Naredni članakŠeranić: Elektronske knjižice – kvalitetnija usluga u zdravstvu