Pripadnici SIPA juče su u akciji “Blek taj 2” provjerili račune u devet banaka u BiH za osam pravnih i osam fizičkih lica, te su privremeno obustavljene transakcije više od 660.000 KM, a blokiran je i jedan sef.

Akcija je, dodaju iz SIPA, realizovana zajedno sa pripadnicima MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom Tužilaštva BiH.

– Tim pravnim i fizičkim licima privremeno su obustavljene transakcije u ukupnom iznosu od 614.204 KM, 23.906 evra i 2.261 američkih dolara – naveli su iz SIPA.

Prilikom rada na predmetu, kako se dodaje, u jednoj od komercijalnih banaka je pretresen jedan sef, dok je drugi sef blokiran.

– Među uhapšenima su i visoki funkcioneri policijskih agencija i institucija za sprovođenje zakona koji se sumnjiče za organizovani kriminal, pranja novca, primanje dara i drugih oblika koristi, promet drogama i zloupotrebu položaja ili ovlaštenja – rečeno je iz SIPA.

Podsjetimo, Evropol je saopštio da su u raciji velikih razmjera koja je sprovedena u BiH, službenici za provođenje zakona upali u kuće i kancelarije 23 osobe za koje se sumnja da su dio “užeg kruga” narkobosa uhapšenog u novembru 2022. godine.

Foto: rtrs.tv/Ilustracija

Izvor: RTRS

Prethodni članakEvropol: Hapšenja u Sarajevu nastavak borbe protiv “super kartela”
Naredni članakVipotnik: Zaštitićemo interese Srpske