Sport

ŠF Rudanka/Doboj: 2. DOBOJ KUP – Odigrane utakmice prvog vikenda (FOTO)

U organizaciji Škole fudbala Rudanka-Doboj, tokom prethodnog vikenda, 9. i 10. novembra 2019, u sportskoj dvorani u Osječanima – Doboj, počeo je, sada već tradicionalni turnir u malom fudbalu za mlađe uzraste, 2. DOBOJ KUP.

Prvi dan turnira (subota 9/11)

U subotu, 9. novembra, odigran je prvi dan turnira. Učestvovalo je ukupno 16 ekipa u konkurenciji dječaka rođenih 2010. godine ili kasnije.

Organizacija turnira je bila besprijekorna. Sve utakmice počele su na vrijeme bez imalo kašnjenja. Igralo se u dva dijela tako da nije bilo većih pauza između utakmica, koje bi remetile takmičarski ritam mladih fudbalera koji su igrali no ovom, pozivnom turniru.

Najbolji su bili dječaci iz Škole sporta DI Five, drugo mjesto zauzeo je NK Rijeka Vitez, treće mjesto NK Fortuna Zenica, a četvrti su bili fudbaleri domaćina turnira, ŠF Rudanka.

Najbolji pojedinci prvog dana:

  1. Halilović Nihad (DI Five) bio je najbolji golman Turnira;
  2. Stjepan Zec ( NK Rijeka Vitez) najbolji igrač turnira.

Drugi dan prvog vikenda (nedjelja, 10/11)

U nedjelju, 10. novembra, drugog dana prvog vikenda Turnira, odigrane su utakmice u kategoriji dječaka rođenih 2012. godine (i mlađi), kao i utakmice djevojčica rođenih 2004. i mlađe.

Kao i prvog dana, organizator Turnira – Škola fudbala Rudanka – Doboj, odradio je svoj dio posle perfektno, tako da je sve prošlo u najboljem redu uz fer i korektno nadmetanje.

Bilo je dosta kvalitetnih ekipa tako da je fudbal bio vrhunski za uzraste tih kategorija.

Treba naglasiti da je pun pogodak je bio turnir za djevojčice. Ženska ekipa domaćina je oduševila prisutne svojim igrama iako su bili oslabljeni neigranjem Marije Mikić koja nije igrala zbog zdravstvenih problema.

Inače, kafe bar CAPIN iz Osječana je sponzorisao organizaciju ženskog dijela turnira i tako umnogome pomogao domaćinu da se ovaj dio turnira odigra bez organizacionih problema.

Ekipa ŠF Rudanka Doboj

Plasman i najbolji pojedinci drugog dana Turnira

U kategoriji dječaka 2012. godište prvo mjesto zauzeo je FK proleter iz Tuzle, druga je bila ŠF Jedinstvo iz Odžaka, treće mjesto zauzeo je FK Radnički iz Lukavca, a četvrti su bili mladi fudbaleri domaćina Škole fudbala Rudanka – Doboj.

Najbolji igrač turnira bio je Kenan Salkanović (Jedinstvo Odžak), a najbolji golman je Edin Ismić (Proleter iz Tuzle).

Konačni plasman – djevojke 2004. (i mlađe):

  1. ŽFK Ljubić Prnjavor;
  2. ŠF Rudanka Omorika PET;
  3. ŽFK Sloboda Tuzla;
  4. ŠF Mali šampioni Derventa.

Najbolja igračica turnira je Valentina Fedena (Ljubić), a najbolji golman Nina Tatić (ŠF Rudanka).

Drugi Doboj kup se nastavlja narednog vikenda (16. i 17. novembra). Igra se takođe u sportskoj dvorani u Osječanima, a na redu su utakmice u dvije uzrasne kategorija dječaka – rođenih 2008. i 2011.

Termini odigravanja posljednjeg dijela turnira, za dječake rođene 2007. i 2009 . godine, biće utvrđeni naknadno, a organizator će termine odigravanja utakmica i prijava za učešće, objaviti na svojoj Facebook stranici Škola fudbala”Rudanka”Doboj Omorika P.E.T .

U nastavku pogledajte Foto galeriju prvog vikenda turnira.

Foto: olovka.info

Izvor: Olovka – Informativni online portal

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close