U protekla 24 časa na području Policijske uprave Doboj evidentirana su dva krivična djela, jedno narušavanja javnog reda i mira i jedna saobraćajna nezgoda.

-Policijskog stanici Petrovo, 30.05.2024. godine, obratilo se oštećeno lice iz Petrova i prijavilo da je nepoznatim licima izvršilo prodaju sitne stoke za određeni iznos novca, te da je naknadno utvrdilo da se radi o falsifikovanim novčanicama. O svemu obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH koji je navedeno okvalifikovao kao krivično djelo falsifikovanje novca.

-Policijskoj stanici Modriča, 30.05.2024. godine, prijavljeno je da je iz službenih vozila vlasništvo jednog javnog preduzeća otuđeno pogonsko gorivo i drugi predmeti. U toku je rad na rasvjetljavanju krivičnog djela jrađa.

-Policijski službenici Policijske stanice Modriča, 30.05.2024. godine, oko 17.10 časova lišili su slobode lice inicijala E.M. iz Gradačca, FBiH, zbog upravljanja vozilom u saobraćaju pod uticajem opojnih droga. Navedeno lice je odbilo da se podvrgne testiranju na prisustvo opojnih droga u organizmu. Licu je izdat prekršajni nalog u skladu sa članom 234a. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

-Policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Doboj, 30.05.2024. godine, oko 18.20 časova lišili su slobode lice inicijala M.T. sa područja grada Doboja, zbog upravljanja vozilom u saobraćaju pod uticajem alkohola. Izvršenim alkotestiranjem navedenog lica utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu od 1,73 g/kg. Licu je izdat prekršajni nalog u skladu sa članom 234a. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

-Policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Doboj, 30.05.2024. godine, oko 22.00 časova lišili su slobode lice inicijala P.A. sa područja grada Prijedora, zbog upravljanja vozilom u saobraćaju pod uticajem alkohola. Izvršenim alkotestiranjem navedenog lica utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu od 1,57 g/kg. Licu je izdat prekršajni nalog u skladu sa članom 234a. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

-Policijski službenici Policijske stanice Derventa, 30.05.2024. godine, oko 23.40 časova lišili su slobode lice inicijala D.V. iz Srpca, zbog upravljanja vozilom u saobraćaju pod uticajem alkohola. Izvršenim alkotestiranjem navedenog lica utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu od 1,68 g/kg. Licu je izdat prekršajni nalog u skladu sa članom 234a. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Foto: mup.vladars.net

Izvor: Policijska uprava Doboj

Prethodni članakTri namirnice koje su dobre za opšte zdravlje
Naredni članakIsplaćeno preko 16 miliona KM za poljoprivrednu mehanizaciju