U protekla 24 časa na području Policijske uprave Doboj evidentirano je jedno krivično djelo, dva narušavanja javnog reda i mira i tri saobraćajne nezgode.

-Policijski službenici Policijske stanice Teslić, 28.12.2023. godine oko 18.15 časova lišili su slobode lice inicijala I.K. sa područja opštine Teslić, zbog počinjenih prekršaja iz člana 7. (Svađa, vika, vriska i nepristojno ponašanje) i člana 24. (Ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija) Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske. Licu je izdat prekršajni nalog u skladu sa članom 7. i članom 24. Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske.

-Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, 28.12.2023. godine, oko 03.00 časova lišili su slobode lice inicijala M.S. sa područja grada Doboja, zbog upravljanja vozilom u saobraćaju pod uticajem alkohola. Izvršenim alkotestiranjem navedenog lica utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu od 1,68 g/kg. Licu je izdat prekršajni nalog u skladu sa članom 234a. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

-Policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Doboj, 28.12.2023. godine oko 16.45 časova lišili su slobode lice inicijala K.M. sa područja grada Doboja, zbog upravljanja vozilom u saobraćaju pod uticajem opojnih droga. Izvršenim testiranjem navedenog lica na prisustvo opojnih droga u organizmu utvrđeno ja da je isto pozitivno na opojnu drogu Amfetamin. Licu je izdat prekršajni nalog u skladu sa članom 235. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Foto: mup.vladars.net

Izvor: Policijska uprava Doboj

Prethodni članakVišković: Novom fiskalizacijom uvešćemo više reda u privredi
Naredni članakAmidžić: Prijedlog budžeta institucija na nivou prošlogodišnjeg, 1.315.400.000 KM