U protekla 24 časa na području Policijske uprave Doboj evidentirano je osam krivičnih djela i dvije saobraćajne nezgode. Nije bilo evidentiranih narušavanja javnog reda i mira.

-Policijski službenici Policijske uprave Doboj, 28.05.2024. godine, na osnovu Naredbe Osnovnog suda u Doboju izvršili su pretres objekata koje koristi lice inicijala H.B. sa područja grada Doboja, prilikom čega su pronašli i oduzeli: jednu kutiju sa sadržajem zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuana ukupne težine od 17,3 grama, jednu ručno spravljenu cigaretu tzv. džoint sa sadržajem sasušene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuana ukupne težine 0,8 grama i druge predmete koji su namijenjeni za konzumiranje opojne droge. Po kompletiranju predmeta protiv navedenog lica nadležnom Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biće dostavljen izvještaj o izvršenim krivičnim djelima neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i pmogućavanje uživanja opojnih droga.

-Policijski službenici Policijske stanice Derventa, 28.05.2024. godine, oko 21.35 časova lišili su slobode lice inicijala N.J. iz Dervente, zbog upravljanja vozilom u saobraćaju pod uticajem alkohola. Izvršenim alkotestiranjem navedenog lica utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu od 1,54 g/kg. Licu je izdat prekršajni nalog u skladu sa članom 234a. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Foto: mup.vladars.net

Izvor: Policijska uprava Doboj

Prethodni članakZP „Elektro Doboj”: Prekid u napajanju zbog planiranih radova
Naredni članakAmidžić: Budžet i neiskorištena sredstva na računima rješavati u paketu