U protekla 24 časa na području Policijske uprave Doboj evidentirana su dva krivična djela, tri narušavanja javnog reda i mira i tri saobraćajne nezgode.

-Policijski službenici Policijske uprave Doboj, 28.03.2024. godine na osnovu Naredbe Osnovnog suda u Doboju izvršili su pretres objekata koje koristi lice inicijala M.B. iz Doboja, prilikom čega je pronađena zelena biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuana i jedna ručno spravljena cigareta tzv. džoint. Navedenom licu je izdat prekršajni nalog u skladu sa članom 4. Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga Republike Srpske.

-Policijski službenici Policijske stanice Brod, 28.03.2024. godine oko 03.20 časova lišili su slobode lice inicijala D.V. sa područja opštine Brod, zbog počinjenog prekršaja iz člana 12. (Tuča i fizički napad) Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske i lice inicijala D.Ž. sa područja opštine Brod zbog počinjenog prekršaja iz člana 8. (Vrijeđanje) Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske. Licima su izdati prekršajni nalozi u skladu sa članom 12. i članom 8. Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske.

-Na raskrsnici ulica Jug Bogdana i Kneza Lazara, u Doboju, 28.03.2024. godine, oko 14.25 časova, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo lice inicijala Ž.M. sa područja opštine Modriča koje je upravljalo putničkim automobilom marke “Audi” sa kojim su se u vozilu nalazila dva maloljetna lica i lice inicijala A.H. iz Doboj Juga, FBiH, koje je upravljalo putničkim automobilom marke „VW” sa kojim su se u vozilu nalazila lica inicijala E.P., E.Lj. i N.H. svi iz Tešnja, FBiH. U ovoj saobraćajnoj nezgodi tjelesne povrede zadobila su lica E.Lj., E.P., N.H., Ž.M. i dva maloljetna lica, a o stepenu povreda ljekari se još nisu izjasnili. Uviđaj su izvršili policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Doboj.

-Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, 28.03.2024. godine, oko 20.10 časova lišili su slobode lice inicijala I.N. državljanina Republike Srbije, zbog upravljanja vozilom u saobraćaju pod uticajem opojnih droga. Navedeno lice je odbilo da se podvrgne testiranju na prisustvo opojnih droga u organizmu. Licu je izdat prekršajni nalog u skladu sa članom 234a. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

-Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, 28.03.2024. godine, oko 21.15 časova lišili su slobode lice inicijala J.B. sa područja grada Doboja, pješaka zbog kretanja kolovozom pod dejstvom opojnih droga. Navedeno lice je odbilo da se podvrgne testiranju na prisustvo opojnih droga u organizmu. Licu je izdat prekršajni nalog u skladu sa članom 124. Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima Republike Srpske.

Foto: mup.vladars.net

Izvor: Policijska uprava Doboj

Prethodni članakRadmanović od ponedjeljka predsjedavajući Predstavničkog doma PS BiH
Naredni članakKaran: MUP Srpske maksimalno štiti predsjednika Republike