U protekla 24 časa na području Policijske uprave Doboj evidentirana su dva krivična djela, jedno narušavanje javnog reda i mira i dvije saobraćajne nezgode.

-Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, 23.06.2024. godine, na osnovu Naredbe Osnovnog suda u Doboju izvršili su pretres vozila marke „Audi” kojim je u saobraćaju upravljalo lice inicijala F.R. iz Usore, FBiH sa kojim se na mjestu suvozača nalazilo lice inicijala V.Š. iz Doboj Juga, FBiH, prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto: digitalna vaga za precizno mjerenje, ručno spravljena cigareta tzv. džonit i drugi predmeti sa tragovima bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Po kompletiranju predemeta protiv lica inicijala F.R. nadležnom Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biće dostavljen izvještaj o izvršenim krivičnim djelima neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ i omogućavanje uživanja opojnih droga.

-Policijski službenici Policijske stanice Derventa, 23.06.2024. godine, oko 15.45 časova lišili su slobode lice inicijala Z.K. iz Dervente, zbog upravljanja biciklom u saobraćaju pod uticajem alkohola. Izvršenim alkotestiranjem navedenog lica utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu od 1,74 g/kg. Licu je izdat prekršajni nalog u skladu sa članom 234a. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.
-Policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Doboj, 23.06.2024. godine, oko 22,10 časova lišili su slobode lice inicijala A.S. iz Tuzle, FBiH, zbog upravljanja vozilom u saobraćaju pod uticajem opojnih droga. Navedeno lice je odbilo da se podvrgne testiranju na prisustvo opojnih droga u organizmu. Licu je izdat prekršajni nalog u skladu sa članom 234a. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

-Policijski službenici Policijske stanice Brod, 23.06.2024. godine, oko 23.35 časova lišili su slobode lice inicijala N.D. iz Broda, zbog upravljanja vozilom u saobraćaju pod uticajem alkohola. Izvršenim alkotestiranjem navedenog lica utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu od 1,94 g/kg. Licu je izdat prekršajni nalog u skladu sa članom 234a. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Foto: mup.vladars.net

Izvor: Policijska uprava Doboj

Prethodni članakDOBOJ: DM Montaža Brod pobjednik 4. Memorijalnog futsal turnira „Borislav Topalović Pop”
Naredni članakCIK: Više od 300 instruktora zaduženo za obuku predsjednika biračkih odbora