U protekla 24 časa na području Policijske uprave Doboj evidentirano je jedno krivično djelo, dva narušavanja javnog reda i mira i četiri saobraćajne nezgode.

-Na raskrsnici magistralnog puta M1-105 i regionalnog puta R1-3104, u mjestu Podnovlje, grad Doboj, 19.05.2024. godine, oko 13.05 časova, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo lice inicijala B.K. državljanin Republike Srbije koje je upravljalo putničkim automobilom marke “Volvo” i lice inicijala D.I. sa područja opštine Teslić koje je upravljalo motociklom marke „Yamaha” sa kojim se na motociklu nalazilo lice inicijala H.P. državljanin Republike Hrvatske. U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobio je vozač motocikla lice inicijala D.I., dok je putnik na motociklu lice inicijala H.P. zadobilo lake tjelesne povrede. Uviđaj su izvršili policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Doboj. O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj koji je navedeno okvalifikovao kao krivično djelo ugrožavanje javnog saobraćaja.

-Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, 19.05.2024. godine oko 01.00 časova lišili su slobode lice inicijala M.S. iz Doboja, zbog počinjenog prekršaja iz člana 41. (Zabranjenost upotrebe i nošenja) Zakona o oružju i municiji Republike Srpske. Licu je izdat prekršajni nalog u skladu sa članom 70. Zakona o oružju i municiji Republike Srpske.

-Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, 19.05.2024. godine, oko 03.15 časova lišili su slobode lice inicijala A.D. iz Tešnja, FBiH, zbog upravljanja vozilom u saobraćaju pod uticajem alkohola. Izvršenim alkotestiranjem navedenog lica utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu od 1,70 g/kg. Licu je izdat prekršajni nalog u skladu sa članom 234a. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

-Policijski službenici Policijske stanice Brod, 19.05.2024. godine, oko 16.30 časova lišili su slobode lice inicijala G.M. sa područja opštine Brod, zbog upravljanja vozilom u saobraćaju pod uticajem alkohola. Izvršenim alkotestiranjem navedenog lica utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu od 2,26 g/kg. Licu je izdat prekršajni nalog u skladu sa članom 234a. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

-Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, 19.05.2024. godine, oko 19.20 časova lišili su slobode lice inicijala A.H. sa područja grada Doboja, pješaka zbog kretanja kolovozom pod dejstvom alkohola. Izvršenim alkotestiranjem navedenog lica utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu od 1,75 g/kg. Licu je izdat prekršajni nalog u skladu sa članom 124. Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima Republike Srpske.

-Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, 19.05.2024. godine, oko 19.25 časova lišili su slobode lice inicijala A.Š. sa područja grada Doboja, pješaka zbog kretanja kolovozom pod dejstvom alkohola. Izvršenim alkotestiranjem navedenog lica utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu od 3,20 g/kg. Licu je izdat prekršajni nalog u skladu sa članom 124. Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima Republike Srpske.

-Policijski službenici Policijske stanice Derventa, 19.05.2024. godine, oko 20.30 časova lišili su slobode lice inicijala Ž.Đ. sa područja grada Derventa, zbog upravljanja vozilom u saobraćaju pod uticajem alkohola. Izvršenim alkotestiranjem navedenog lica utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu od 2,64 g/kg. Licu je izdat prekršajni nalog u skladu sa članom 234a. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Foto: mup.vladars.net

Izvor: Policijska uprava Doboj

Prethodni članakSloga Meridian dočekuje Široki Brijeg
Naredni članakApel za pažljivo korištenje digitalnih identiteta